Kivehető és Rögzíthető fogpotlások!

Sokak életében előfordul, hogy elveszítik maradó fogaikat  akár fogszuvasodás, akár fogágybetegség vagy egyéb okból kifolyólag. Az első és legfontosabb, amit érdemes megjegyeznünk, hogy az elvesztett fogakat mindenképpen pótolni kell, még akkor is, ha nem  látható helyen van a foghiány.

Sokan hajlamosak elhanyagolni ezt a problémát, de hosszú távon ennek komoly következményei lehetnek az egészségünkre és az életminőségünkre nézve, mivel a megmaradt fogak – nagyon lassan és emiatt nem érzékelhető módon- elmozdulnak a foghiány felé. 

A fogpótlásoknak  két fő típusa van: a kivehető és a rögzített fogpótlások. Ezeknek rengeteg fajtája és kombinációja létezik, de alapjaiban mindkettő célja az elveszett fogak helyettesítése. A kivehető fogpótlás fogprotézisként is ismert. Ez az opció általában könnyen kezelhető és tisztítható, de vannak hátrányai is, mint például az esetleges elmozdulás vagy a csökkent rágóerő.

Ha a lehetőségek adottak, a fogorvosok gyakran a rögzített fogpótlások készítését preferálják. Ahogy az elnevezésükből is adódik : rögzítettek, tehát nem vehetőek ki. Ilyen pótlás a korona és a híd, melyek rögzítése történhet fogakra, illetve implantátumokra egyaránt.

Természetesen – ha a rögzített fogpótlás nem megvalósítható valamilyen oknál fogva a meglévő fogakra úgynevezett részleges kivehető pótlások is készíthetők.
Dr. Rosta Péter – www.parodontologus.hu

Megosztás:

További Bejegyzések:

Online Időpontfoglalás

Rodental fogászati rendelő

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. 1. emelet 1. (28-as kapucsengő) A Katona József színház mellett.

E-mail: 
rodental@rodental.hu
Telefon:
06/1-337-6958
Mobil:
06/30-350-7583