Napi kétszeri fogmosás?

A napi kétszeri fogmosás régóta bevált javaslat a száj egészségének megőrzésére, de miért is nem elég a napi egyszeri, alapos fogmosás? 🦷

A szánkban élő baktériumok folyamatosan szaporodnak, és az étkezések során elfogyasztott cukrokat lebontva savakat, illetve toxinokat termelnek. Ezek a savak károsítják a fogzománcot, ami fogszuvasodáshoz vezethet.

Ha reggel mosnánk fogat kizárólag, akkor az újabb ébredésig jelentős mennyiségű lepedék halmozódik fel, ami ideális környezetet teremt a baktériumok számára. Továbbá a lepedék nem csak a fogszuvasodáshoz járul hozzá, hanem ínygyulladáshoz és kellemetlen szájszaghoz is vezethet, ami kellemetlen pillanatokat tud okozni a nap folyamán.

Összefoglalva, naponta legalább kétszer -lehetőség szerint reggel és este- végezzük el a fogmosást, de emellett, fontos a helyes technika elsajátítása is, hogy ne tegyünk kárt fogainkban. Vékonyabb típusú íny esetén például használjunk puha sörtéjű fogkefét , körkörös mozdulatokkal mossunk fogat legalább 2 percig stb…

A fogmosás a szájhigiénia alapja, de a rendszeres fogászati ellenőrzés ugyanilyen fontos a fogak és az íny egészségének megőrzéséhez. Ha szeretnéd leellenőriztetni fogaidat, vagy úgy érzed, hogy fogászati problémával küzdesz, akkor várlak szeretettel a Rodental rendelőben.

Megosztás:

További Bejegyzések:

Online Időpontfoglalás

Rodental fogászati rendelő

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. 1. emelet 1. (28-as kapucsengő) A Katona József színház mellett.

E-mail: 
rodental@rodental.hu
Telefon:
06/1-337-6958
Mobil:
06/30-350-7583