Szájvíz alkalmazása! Alkoholosat vagy ne!

Ínygyulladás és fogágy gyulladás kezelésekor szájöblögető használata javasolt lehet a kezelés kiegészítésként, illetve szájsebészeti beavatkozások előtt és után is érdemes használni őket.

Minden szájsebészeti beavatkozás illetve fogágy kezelés sikere részben azon múlik, hogy sikerül-e csökkenteni a szájban lévő baktériumok mennyiségét, különösen a seb körül vagy ott, ahol megsérült az íny. A fogorvos ezért javasolhatja, hogy az ilyen beavatkozások után klórhexidin tartalmú szájöblögetővel segítse az íny gyógyulását.
Ez ugyanis részben elpusztítja a baktériumokat, másrészt elősegíti egy olyan védőréteg kialakulását, amely hátrátaltatja a szájban lévő baktériumok idő előtti felszaporodását.

Különösen a szájsebészeti beavatkozás utáni első héten hasznos használatuk, amikor a seb környékét is csak nagyon óvatosan szabad mosni, a varratok érintését pedig kerülni tanácsos. A klórhexidinnel történő napi kétszeri öblögetés tehát gyógyulás közben is segít tisztán tartani a szájüreget.
Fontos tudni, hogy szájsebészeti beavatkozás után ilyen típusú szájvizet csak rövid távú ápolásként, a fogorvos utasításainak megfelelően használjon.

Megosztás:

További Bejegyzések:

Online Időpontfoglalás

Rodental fogászati rendelő

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. 1. emelet 1. (28-as kapucsengő) A Katona József színház mellett.

E-mail: 
rodental@rodental.hu
Telefon:
06/1-337-6958
Mobil:
06/30-350-7583