Fogszabályozás – Egészséges és észtétikus mosoly!

A fogszabályozás olyan fogászati kezelés, melynek célja a fogak, az állkapocscsontok és a harapás korrekciója. A fogszabályzó segítségével a nem megfelelően illeszkedő fogakat helyre igazítják, ezáltal javul a páciens mosolya, beszéde, rágása végső soron az  egészsége.

A fogszabályozással foglalkozó fogorvos a fogszabályozás szükségességét egy átfogó vizsgálat alapján állapítja meg. A vizsgálat során a fogorvos megvizsgálja a páciens fogait, állcsontjait és harapását. Emellett figyelembe veszi a páciens életkorát, egészségi állapotát és életmódját is.

A fogszabályozás szükségességét a következők jelezhetik:

Torlódott fogak: A torlódott fogak esetén a fogak nem férnek el egymás mellett. Egymást fedik vagy egymásra lapulnak.Ez legfőképpen rágási nehézségekhez, beszédhibákhoz és fogszuvasodáshoz is vezethet akár.

Előreálló fogak: Az előreálló fogak esetén a fogak túlságosan előre állnak, esztétikai problémát és rágási nehézségeket okozva. 

Fogak közötti rés:Legtöbbször a metszőfogak között alakul ki, gyakran egy rossz helyen tapadó  ajakfék miatt. Esztétikai problémát és hangképzési problémát  okozhat.

Amennyiben a fogorvos a vizsgálat alapján úgy ítéli meg, hogy a páciensnek szüksége van fogszabályozásra, akkor érdemes megfogadni a tanácsot, ugyanis hosszútávon a szabálytalan fogazat nem csak esztétikai de funkcionális problémát is okozhat.  A kezelés során a fogorvos különböző típusú fogszabályzókat alkalmazhat, amelyeket a páciens életkorától, az eltérés mértékétől és a páciens igényeitől függően választ ki.

 A fogszabályozás általában több hónapig vagy akár évekig is eltarthat. A kezelés során a páciensnek rendszeresen vissza kell járnia a fogorvoshoz, hogy a fogszabályzót beállítsák. 

Megosztás:

További Bejegyzések:

Online Időpontfoglalás

Rodental fogászati rendelő

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. 1. emelet 1. (28-as kapucsengő) A Katona József színház mellett.

E-mail: 
rodental@rodental.hu
Telefon:
06/1-337-6958
Mobil:
06/30-350-7583