Fogszuvasodás – Halogatásból fogvesztés

A szuvasodás, más néven káriesz, olyan fogbetegség, amely megelőzés nélkül a fogakon lyukakat eredményez és később  fogvesztéshez vezethet.

Ez a világszerte a leggyakoribb fogászati probléma, de megfelelő szájhigiéniával és rendszeres fogorvosi ellenőrzéssel elkerülhető. 

A szuvasodás korai szakaszában fehér foltok jelennek meg a fogon. Ebben a szakaszban a folyamat visszafordítható, viszont figyelmen kívül hagyása esetén a szuvasodás előrehaladhat, és akár fogeltávolítási kezeléshez is vezethet.

Ha fogorvosunkat felkeressük magasabb fluoridtartalmú fogkrémeket, szájvizes öblögetést javasolhat a zománc megerősítésére (remineralizálás) és a probléma megelőzésére.

A szuvasodás kockázati tényezői közé tartozik a magas cukor és keményítő tartalmú ételek és italok. A megelőzés kulcsa az egészséges táplálkozási szokások betartása, a rendszeres fogmosás, fogköztisztító használata és a legfontosabb, a fogorvosi látogatások.

Röviden összefoglalva, ne felejtsd el rendszeresen felkeresni fogorvosodat, és tartsd be a megelőző intézkedéseket a fogaid egészségének megőrzése érdekében!

Ha úgyérzed valami nem stimmel, vagy csak szeretnél fogaid egészségéről megbizonyosodni, akkor látogass el a Rodental fogorvosi rendelőbe!

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6.

https://parodontologus.hu/kapcsolat/

Megosztás:

További Bejegyzések:

Online Időpontfoglalás

Rodental fogászati rendelő

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. 1. emelet 1. (28-as kapucsengő) A Katona József színház mellett.

E-mail: 
rodental@rodental.hu
Telefon:
06/1-337-6958
Mobil:
06/30-350-7583